”En ole tänään äiti. Tänään olen nainen”. Kaksi lausetta kuusi sanaa, ne pyörivät Ullan päässä. Ne voimistuivat huudoksi Ullan päässä, ne ottavat mielen haltuunsa. Lapset ovat kokonaisen illan poissa. Ulla on kiirehtinyt töiden jälkeen ruokakauppaan, sitten Alkoon ja kotiin. Viidenteen kerrokseen päästyään hän saa tuupattua lapset ja vaarin takaisin mummulaan. Ulla istuu hetken. Hän huokaa, se on pisin rukous jonka hän osaa.

                      Alkaa raivokas ruuanlaitto ja siivoaminen. Ensin hän laittaa makaroniilaatikon uuniin, nopeasti pyyhkii keittiön pöydän. Ulla asettelee Iittalan kynttilän pöytään, tikut vierelle. Jos vieras nuolisi pöydän tarkasti, olisi vieläkin saattanut tulla ravituksi. Ulla kaivaa imurin kaapista. Leegoja, sukkia ja pikkuhousuja lojuu lattialla. Imuri imee sisäänsä pölyä, sukkia ja leegoja. Ulla ja imuri olivat yhdessä kodin peto, tämän lähiön Lock nessin hirviö. Leegot kolahtelivat kivasti imurin letkussa. Ullaa kiihotti jokainen kolahdus imurin sisuksissa. Kiihko vain kasvoi ja kasvoi jokaisesta kolahduksesta. Ullaa harmittaa kun leegot lattialta häviävät imurin sisuksiin.      

                      Hän pyörii hetken keskellä olohuonetta, etsien viirusilmillään leegoja, mutta ei. Leegot ovat kohdanneet voittajansa. Imurin letku tipahti Ullan kädestä, lock nessin hirviö hurisi yksin keskellä olohuonetta. Nopein askelin Ulla on lasten huoneessa. Perintönä äidiltään hän on saanut kapioarkun, nyt se toimittaa leluarkun virkaa. Ulla nappaa arkun kahvasta kiinni. Arkku on raskas. Arkkuun on lastattu äitien tekemät synnit ja lasten lelut. Ulla hikoaa kun hän vetää arkun läpi olohuoneen. Hengitys tihentyy ja paidan selkämys kostuu. Ulla potkaisee imuria pois tieltään. Lock nessin hirviö korahtelee tuskissaan. Leegot on olleet myrkkyä kiinalaisvalmisteiselle imurille, se on kuollut.

 Ulla irrottaa otteensa kapioarkun kahvasta ja aukaisee parvekkeen oven. Nopeasti hän arkun kanssa parvekkeella. Marraskuinen viima ei heilauta nyt raskaasti houhottavaa naista. Hento nainen kerää kaiken tahtonsa ja voimansa. Hän nostaa arkun kaiteelle. Maailma seisahtuu ja hymy leviää naisen kasvoille. Ulla tiputtaa arkun viidennestä kerroksesta alas. Arkku paukahtaa lumiseen asfaltiin. Sekunnin mittainen lento ja paukahtava ääni on erittäin kiihottava. Hän nauttii näystä kun lelut ja arkun puusäikeet leviävät lumiseen asvalttiin. Ulla saa sillä sekunnilla orgasmin. Hänellä on itselle ostettuja seksileluja, voiteita, hajusteita ja eroottista kirjallisuutta, mutta tämä on täysin ilmainen orgasmi. Lisäksi kaikkein miellyttävin vuosikausiin.

                      Ulla istahtaa kostealle muovituolille ja sytyttää tupakan. Hän hymyillen katselee kaupungin valoja. Onnellisuudella ei tunnu olevan lainkaan rajaa, hän on tänään täysin oma itsensä. Ulla onnellinen hetki vaimenee kun maantieltä alkaa kuulua paloautojen ääniä. Sitten Ullan silmissä vilkkuvat siniset valot. Ulla nojaa parvekkeen kaiteeseen. Tiskirätin kokoiset lumihiutaleet sammuttavat huulten välissä käryävän tupakan. Kaksi paloautoa ja poliisiauto kääntyy kerrostalon pihaan.     

                      Pihassa, hajonneen kapioarkun ja lelujen vieressä ainakin toljottaa kahdeksan miestä. Autojen hälytysvalot valaisevat koko tienoon. Muutama koiran kusettaja on myös paikalla. Nämä osoittelevat Ullan parveketta. Ulla seisoo jo takaseinän vieressä. Hän vapisee hetken, mutta vain sekunnin murto-osan. Ulla tunnisti vapinan olleen pelkoa. Hän ei pelännyt itsensä puolesta, vaan lapsiensa puolesta. Pelon kadottua hekumallinen nautinto palaa takasin. Hän ei tunne lainkaan häpeää, Ulla tuntee olevansa ylivertainen äiti.  Maailmankaikkeuden ylipapitar, jolla on kaikki valta ja voima. Hän kykenisi taistelemaan taivaan valtoja vastaan. Kaikki nämä vuosikymmenet hän ollut kiltti tyttö, tänään hän on kasvanut naisena, ennen kaikkea hän on kasvanut ihmisenä.