Suomi on 15 vuoden jahkailun jälkeen liittyä jalkaväkimiinojen kieltävään niin sanottuun Ottawan sopimuksen.

Olin aikojen alussa hieman skeptinen tätä sopimusta kohtaan. Mutta (se kuuluisa mutta) kun muutkin sivistysvaltiot alkoivat liittyä tähän sopimukseen muutin mieltäni.

Suomi on jalkaväkimiina sopimuksen kohdalla järkyttävään ryhmään. Onneksi Suomi on päättänyt ryhtyä toimiin jotta pääsi eroon Venäjän, Yhdysvaltojen sekä Kiinan "miina" ryhmästä.

Kansan Uutisten Viikkolehden (KUVL) mukaan Suomea ennen Ottawan sopimukseen on liittynyt 156 maata.

Olen samaa mieltä  KUVL pääkirjoituksen kanssa. Suomen turvallisuutta hoidetaan parhaiten taitavalla ulkopoltiikalla, ei aseilla, eikä varsinkaan lähettämällä rautaa rajalle.

Puolustusministeri Stefan Wallin "uhkaili" ykkösen aamu-tv:ssä Natolla, 200 miljoonan säästöt kuulemma lähentää Suomea ja Natoa. Häpeilemätöntä käytöstä ministeriltä joka "pelotteli" tietämättömiä ihmisiä. Seuraavaksi ehkäpä Wallin "pelottelee" Venäjän uhalla.

Kun kuulin uuden hallituksen nimtyksistä ja erityisesti Stefan Walliin sekä Päivi Räsäsen ministeri valinnoista. Tiesin jo nimitys hetkellä että Wallin aloitaa Nato-kampanjan.

Sisäasian ministeri Räsäsen kohdalla arvasin abortti asiat, ase-lain kiristys tuli yllätyksenä, mutta Räsänen otti Norjan tapahtunat suoraan Suomeen ja turvautui perinteiseen pelotteluun Norjan tapahtumien suoralla vaikutuksella Suomeen.

Mutta näinhän se menee, kaikki katsoo maailmaa omista lähtökohdistaaan. Jos minä olisin ministeri, tuskin kykenisin muuhun kuin pelotteluun ja mustilla pilvillä maalailuun. Jos on kauhalla annettu......

Suomi voisi liittyä vielä rypäleaseiden vastaiseen sopimukseen, joka kuulemma on  niin sanottu Oslon-sopimus.