Ensin taas taustaa. Likimain 20 vuotta sitten isän täti kuoli, en tiedä oliko se täti oikeasti täti, mutta isä kuuluui perintö-kaareen. Perijöitä oli reilusta yli tusina.

Ainoa "arvokas" oli tädin asunto, se oli jaettu sellaisilla osuuksilla kuten täti oli testamentissaan määrännyt ja loput miten laki määräsi.

Tämä "perintö-ryhmä" oli yhdessä päättänyt pitää "huutokaupan" tädin tavararoista. Ne tavarat mitä kukaa ei perijöistä halunnut menisi kierrätykseen, ne mitkä eivät kelvanneet sinnekään menisi kaatopaikalla.

Isä sotki mutkin asiaan, pyytämällä kanto avuksi jos hän sattuisi huutamaan sieltä jotain "hyödyllistä". Sitä en muista mitä isä  mutta hän huusi koko kirjahyllyn sisällön.

Muistaakseni muutamalla markalla. Isällä oli peräkärry johon "roinat" koottiin.

Vain vähän laatikoita, se kirjan kanto operaatio muuttui "helvetilliseksi" savotaksi. Mutta homma hoitui.

Sitten kirjat kotiin. Ja taas kannetiin kirjoja. Seuraavana päivänä isä toi mulle laatikollisen kirjoja, laatikossa oli 12-osainen tietosanakirja-laitos, painettu vuonna 1912, sanoi että kirjat oli palkko kanto avusta.

En ollut odottanut mitää palkkiota.

Vain muutamia kertoja olen tätä "kirja-sarjaa" selaillut.

Tänään otin hyllystäni kirjan numero 4 "kesäpäivän ratoksi", satuin k-kirjaimem kohdalle, erityisesti sanaan "kruunu"

Jonka määritelmä kuuluu näin Kruunu=  (latinaa: seppele), pystyssä olevilla tai yhteensovitetuilla sangoilla varustettu, jalosta metallista tehty päänkoriste.

Lisäksi noin puolen sivun selvitys siitä ketkä ovat historian aikana käyttäneet ja miten kruunu on kehittynyt. Lisäksi sivulla on kuvattu seitsemän erilaista kruunua, jotka ovat

1. Aatelinen kruunu

2. Vapaaherrankruunu.

3. Kreivinkruunu

4. Suomen vaakunan suurruhtinaallinen kruunu.

5. Kuninkaankruunu

6. Venäjän keisarinkruunu

7. Paavintiara.

Että tänään näin, aina kannattaa lukea. Enkä tarvinnut lainkaan wikipediaa selvittämään kruunun taustaa.

Tuli aivan Mustanaamio-olo kuin luin vanhaa kirjaa