Salmela ja neito

Salmela nouseen sängystään. Katsoo neitoa. Neito narskutaa ja kääntää päänsä takaisen siipensä suojaan. Salmela tassuttelee vessan kautta keittiöön. Haukottelee ääneen. Salmela ottaa leipäpussista kaksi paahtoleipää ja sujauttaa ne paahtimeen. Seuraavaksia kaapista pöydälle siirtyy voirasia ja maito pönikkä. Pöydällä jo valmiina on eilinen maitolasi ja voiveitsi Rutiiniin kuuluu tämän jälkeen lehden haku. Salmelan tukka on pysytyssä. Ulkona on usvaa, lehden haun jälkeen Salmela huomaa ettei leivät ole paahtuneet. Nyt Salmela naksauttaa leivät paahtumaan ja kaataa maitolasiin maitoa. Aamuvirkku Salmela selailee lehteä ja samassa leivät pommaa paahdin masiinasta. Paahdin pitää selkeän naksauksen. Se on merkki. Neito kuulee naksauksen ja pyrähtää Salmelan oikealle olkapäälle. Salmelan voitelee leivät ja Neito hypähtää pöydälle. Salmela taittaa voidellusta leivästä pienen kannikan. Neito käy hörppäämässä maitolasista. Sitten se kulkee rivakasti pienen palan luo, ottaa sen ja kulkee pöydän päähän. Neito murustelee leipäänsä. Salmela on syönyt jo omansa, hän nousee pöydästä. Sammassa neito viheltää ja katsoo Salmelaa.

-Kuules, pastelliposki, laitan kahvia. Se unohtui. Neito käy hörppäämässä maitolasista ja palaa leipänsä luo. Kahvinkeitin alkaa rohista ja puhista. Salmela kävelee keittiöstä eteiseen ja neito viheltää uudelleen.

-Vessaan! Neito keskeyttää leivän syönnin ja lennähtää Salmelan oikealle olkapäälle. Mutkat on tiukat, joten neito tarraa Salmelaa kauluksesta. Vesssassa Salmela hieroo kasvoinsa partavaahtoa ja neito vaihtaa paikkaa, se kulkee Salmelan selän kautta vasemmalle olkapäälle. Salmela ajaa kaikessa rauhassa päivän mittaista sänkeä pois. Neito laulaa luikauttaa pitemmän värssyn ja kääntelee päätänsä. Välillä neito napautaa nokallaan Salmelaa olkapäähän.