Elämää ja muutoksia

Olen aloittanut uuden elämän, kuusi viikkoa sitten.

Painoni on pudonnut 10,7 kiloa.

 

Menneisyyteni: (2009 painoni 155,1 kiloa 2010-2016 noin 130-136 kiloa, heinäkuu `16 136,7 kiloa, elokuu `16 126,0)


 

Elämän muutoksia

Seitsemän viikkoa, eilen, 11,1 kiloa pois!

Kahdeksan viikkoa ja miinus 13,1 kiloa

Kahdeksan viikkoa ja miinus 13,1 kiloa,

 

Elämä vituttaa, muttei niin raskaalla kädellä.

9 viikkoa ja miinus 14 kiloa

Terveellistä elämää 9 viikkoa ja painoni on pudonnut 14 kiloa.

Lauantaina olisi jonkilaiset "pikkujoulut" ja "uusi elämäni" katkeaa ainakin yhdeksi illaksi.

Niin toivon.


 

10 viikkoa ja pari päivää päälle

Olen ollut huhtikuusa `16 alkoholitta, nyt 10.09.2016 oli "kirjoittajien pikkujoulut". Se oli kivaa mutta juomiseni venyi kolmipäiväisiksi "bakkanaaleiksi", sen vuoksi tänä maantainan en käynyt lainkaan "vaakalla". Sen vuoksi en tiedä kymppi viikon pudotusta, tuskin sitä on. Mutta 9 viikoa ja 14 kiloa. Mutta nyt 10 viikoa ja yksi katkos.

 

Toinen asia, minulla epäillään olevan uniapnea. Olen syyskuun alusta "testannut" laitetta joka pitäisi parantaa nukkumisen tasoa. Nyt "juhlinnan" aikana en käyttänyt laitetta. Ja paluu arkeen tapahtui viime yönä, olen ollut levoton nukkuja.

Näyttää siltä että laitteesta on apua, alku- ja keskiyö menee hyvin nukkuessa. Levoton uni on jäänyt aamuyön tunteihin.

Uutta elämää, 11 viikkoa

Viikon tauon jälkeen punnituksessa. Nyt on kulunut 11 viikkoa. Kahdessa viikossa 700 grammaa pois, yhteensä 11 viikossa -14,7. Vaikka viime viikko oli "entisenesan" viikko.


 

Elämän muutosta

Kaksitoista viikkoa ja painoni on pudonnut 14,8 kiloa. Pienin viikkopudotus tämän 12 viikon aikana, 100 grammaa.

maanantai, 19. syyskuu 2016

Uutta elämän rytmiä, 13 viikkoa

-15,4 kiloa (13 viikkoa). Vuosi on 52 viikkoa, puoli vuotta on 26 viikkoa, eli 13 viikkoa on neljännes vuosi. Pikkuisen täytyy tarkkailla napostelua. Sillä viime viikolla söin "ylimääräisenä" muutaman lakupötkön ja pari ylimääräistä jalapeno "purkkia". (Tuo viimeinen lause on sarkastinen huomatus. En oikeasti "nipota" noin kauheasti).


 

Uutta elämää

Painon pudotukseni on 16,1 kiloa (14 viikkoa). Alkoholi tiedote, ensin huhtikuusta-syyskuuhun alkoholitta, ja nyt tarkalleen tänään kuukausi alkoholitta. Juurikaan en kaipaa alkoholia, mutta lihan vähennys tekee tiukkaa. EN OLE LOPETANNUT LIHAN SYÖNTIÄ, ainoastaan vähentänyt.


 

Viisitoista viikkoa uutta elämäntapaa

Minä olen sairaalloisen lihava, vaikka 15 viikon aikana olen pudottanut painoani 17,8 kiloa.

Sillä painan vieläkin 118,9 kiloa.

(lyhyt ja nopea painohistoriania. Kouluun mennessä olin lyhyin kevein, sellainen tuulen kaatama 2009 painoin 150 kiloa, 2011 131 kiloa, viisitoista viikkoa sitten 136,7 kiloa ja tänään 17.10.2016 118,9 kiloa)
 

16 viikkoa uutta elämän rytmiä

Nyt tälläinen "pikku pudotus viikko" 200 grammaa. Yhteensä 18 kiloa pois (16 viikkoa). Muutoksia muihin viikkoin, kuumetta, yskintää ja niistelyä. Normi viikko muuten, paitsi ensimäisen kerran vuosikausiin join teetä ja lisäkkeenä hunajaa. Olen vältellyt kauppojen hunajaa, koska sain lapsena vaarin linkoamaa hunajaa. Ja se hunaja paransi kaikki taudit

17 viikkoa uutta elämää

Olen pudottan painoani -18,1 kiloa (17 viikkoa) Toisen kerran seitsemäntoista viikon aikana 100 gramman pudotus.


 

18 viikkoa uutta elämää

18,1 kiloa (18 viikkoa) eka 0-viikko tähän "settiin". Ei ole Masa Niemen oireita, mutta pienestä se päivän pilaantuminen on kiinni. Kun on valehdellut itselleen kokonaisen viikon, näin maanantaina iskee henkinen krapula. Olen ollut kaksi (2) kuukautta alkoholitta, ja nyt tekee mieli juoda, tämän "vitutuksen" juomisen mittaykksikkö olisi ämpärillinen. Jos olisi suurempi vitutus, siihen tarvittaisiin ammeellinen alkoholia. Mutta käytän tätä tekstiä hyväksi, etten joisi.


 

19 viikkoa uutta elämää

Painoni on pudonnut 18,9 kiloa (19 viikkoa). Kolmen "jumitusviikon" jälkeen, nyt putosi 800 grammaa. Tämän 19 viikon "session" aikana keskiarvo laski alle kilo per viikkoa. Mutta minun tavoitteeni on huhtikuussa `19. Tulevana keskiviikkona tapaan taas Aluesairaalassa työskentelevän ruokaterapeutin. Viime kerrasta 2 kuukautta, hänkin on lomansa ansainnut. Ruuasta puheen ollen, sunnuntaina kahvia sekä mansikkavohvelia. Nämä Mansikkavohvelit, sellaisia oli usein `70-luvulla mummulla. Lapsena mansikkavohveleita ja keltaista Jaffaa, MUISTAAKSENI.


 

20 viikkoa uutta elämää

-19,4 kiloa (20 viikkoa). Nyt viikkopudotus puoli kiloa. Edelleen tavoitteeni on siellä huhtikuussa `19. Ainakin toinen samanlainen pudotus. Kuuneella viikolla "väärin syöntiä", Tampereen Kauppahallin höyrymakkara, Valkeakoskella oikein munkki & kahvi. Elämä olisi tylsää, ilman "murheita". Pienet murheet, kun ne pysyvät yhdessä (1) makkarassa ja yhdessä (1) munkissa.

21 viikkoa uutta elämää

Olen pudottanut painoani -19,7 kiloa (21 viikkoa). 300 grammaa viikon aikana pois, vauhti ei ole hirmuinen, mutta vauhtia on. Poikkeuksia viikon ruokiin. Jäätelöä, en muista milloin viimeksi olsin syönyt jäätelöä. "Jäätelöö" hyvässä seurassa kantsii aina syödä.

Tervempää elämää 22 viikkoa

Painoni on pudonnut kahdenkymmenkahden viikon aikana -20,3 kiloa. Viikon aikana 600 grammaa. Keittoviikko plus "normaalit" salaatit. Itse tehtynä, tomaattikeittoa (2 päivää), sienikeittoa (2 päivää), porkkana/kaali/peruna/chil-keitto (2 päivää)


 

23 viikkoa terveellisempää elämää

Painoni on pudonnut 21,7 kiloa (23 viikkoa),

kuluneella viikolla pudotukseni 1,4 kiloa. Kuluneella viikolla "normi" terveemmän elämän ruuat, eli vähemmän lihaa (tällä hetkellä lihaa ei juuri lainkaan), enemmän vihanneksia, juureksia ja hedelmiä.

En ole lopettanut mitään, vähentänyt paljon. Yksinkertaisena ihmisenä ruokailutottumukseni, ovat monimutkaiset. Perjantaisin olen pescovegaani, lauantaisin olen laktovegaani, sunnutaisin olen semivegaani, muulloin olen ovovegaani. ☺Vaikka muutosta parempaan suuntaan on tapahtunut, tavoitteeni on edelleen hutikuussa `19.


 

24 viikkoa terveellisempää elämää

Olen pudottanut painoani -22,9 kiloa (24 viikkoa). 1,2 kiloa pois viikon aikana. Viikon mieliteko: Brittiolutta (en juonut). Viikon pääruuat: kaalikeittoa (3 päivää), sieni/tomaattikeittoa (3 päivää), yhtenä päivänä Tampereen kauppahallissa kaksi höyrymakkaraa. Ja muu huomio, olen löytänyt hedelmät uudestaan tämän 24 viikon aikana. Erityisesti omenat. Olen testaillut erilaisia omenia. Omena on hyvä välipala.


 

25 viikkoa

Olen pudottanut painoani 22,1 kiloa 24 viikossa. Viikkopudotus 300 grammaa. Joulupöytien normaalit ruuat, joka lasillinen kotikaljaa. Mistään ruuasta, makeasta en kieltäynyt, otin vain sen verran kuin näin tarpeelliseksi syödä.


 

26 viikkoa

22,5 kiloa (26 viikoa, eli puoli vuotta). Eka viikkoa kun paino ei pudonnut. Nousua viime viikosta 0,5 kiloa.

Lauantaina katkesi 15 viikon selvä putki. Tämän 26 viikon aikana olen kahdesti ottanut alkoholia (09.10.16 & 31.12.16)

Tavoitteeni on edelleen huhtikuussa `19


 

27 viikkoa uutta elämää

Olen pudottanut painoani 23,4 kiloa 27 viikossa viikkopudotus 900 grammaa. Melkein normaalit ruuat.

Muutos: Kuluneella katkesi 27 viikon pikaruokaputki. Kävin ketjuravintolassa syödässä hampurilaisen ja "rasvaperunoita"

En pidä pikaruoka ravintoloista, sillä yleensä asiakas odottaa ruokaa, eikä koskaan ruoka odota asiakasta. No näin tällä viikolla


 

28 viikkoa uutta elämää

Olen pudottanut painoani 23,7 kiloa 28 viikkossa.

Viikon pudotus 300 grammaa

Tämä oli vain viiden (5) päivän viikko. Punnitus minulla normaalisti maanantaina, nyt 2 päivää aikaisemmin. Seuraava viikko onkin yhdeksän (9) päivän viikko.

Syy tähän poukkoiluun on tämän päivän "iltatapahtuma", jonka kulku on hämärän peitossa.


 

29 viikkoa terveellistä elämää

Olen pudottanut painoani -24,4 kiloa (29 viikkoa) viikkopudotus 700 grammaa.

Poikkeukset: Kauppahallissa: höyrymakkarra, TAYS:issa: kahvi+kroisantti, toissa lauantaina: 2 siideriä+ "pikkuinen" viskipullo.

Muu:Tämä oli se 9 päivän viikko, koska edellinen viikko oli vain 5 päivän viikko.

Tämä "terveellinen elämä" on yksinkertaisen miehen mielestä aika monimutkaista.


 


 

30 viikkoa tervellisempää elämää

Olen pudottanut painoani 24,7 kiloa, 30 viikkossa, viikkopudotus 300 grammaa.

Pitkästä aikaa, viikko ilman lihaa. Käytän kyllä eläinperäisiä tuotteita. Juustoa, maitoa, kananmunia ja titenkin kalaa (mutten tällä viikolla)

En ole luopunut lihasta, vähentänyt radikaalisti lihaa. JOS, luopuisin lihasta, en luopuisi KALASTA.

31 viikkoa terveellistä elämää

Olen pudottanut painoani 25,1 kiloa 31 viikkoassa, viikkopudotus 400 grammaa.

Poikkeusviikko: Normaalisti punnitus maanantaina, nyt sunnuntaina. eli 6 päivän viikko. Syy tähän temppulluun, on tuleva yö. Ainoa urheilutapahtuma jota seuraan, on amerikkalainen Super Bowl. Se tulee tulevana yönä suorana. Unettomuus vaikuttaa painoon, joten harhautan (lue: valehtelen) kehoani/mieltäni.

Asian sivussa, ei liity tervelliseen elämään, vaan nostalgiaan: 80-luvulla oli Pyynikin Palloilukentällä "palloilupäivä". (tämä muistaakseni oli yhden kerran) Tampereen "erikoisurheiluseurat" järjesti yhden päivän aikana näytösotteluita "erikoisemmista" palloilulajeista. MUISTAAKSENI, näytöslajeina oli kriketti, haavipallo, lippupallo, rygby, amerikkalainen jalkapallo.


 

32 viikkoa elämäntapa muutosta

Olen pudottanut painoani 24,5 kiloa 32 viikkossa. Nousua tällä viikolla 600 grammaa.

Syy on Aki Kaurismäen elokuva ja sen perään jatkot. (jatkoilla nautin runsaasti Viskiä)

Onneksi Kaurismäki tekee harvoin elokuvia, ei tule nautittua viskiä usein.

33 viikoa terveellisempää elämää (tämän olen jo 20.02.17 julkaissut fb sivullani)

olen pudottanut painostani 25,4 kiloa 33 viikkossa, kuluneen viikon pudotus 900 grammaa.

Poikkeuksia: sunnuntaina paistettua kalaa ja uuni ranskalaisia, perjantaina kauppahallissa höyrymakkara

34 viikkoa tervempää elämää

Olen pudottanut painostani 25,7 kiloa 34 viikkossa viikkopudotus 300 grammaa.

Erikoisuudet:
El Classico Barcelonan possu (L)
Satakuntalaisen viljaporsaan fileetä pannussa, sienikastiketta ja lohkoperunoita.


 

35 viikkoa tätä uutta elämää

Olen pudottanut painoani 26,00 kiloa (35 viikon aikana) viikon aikana 300 grammaa.

Muutokset: ei
Tavoitteeni: edelleen huhtikuussa '19 jolloin täytän, viisikymnentä (en juhli)

36 viikkoa terveempää elämää

26,0 kiloa (36 viikkoa) tällä viikolla 0-tulos.

Ainoa poikkeus: yksi (1) olut

37 viikkoa tervellisempää elämää

Olen pudottanut painoani 26,0 kiloa, 37 viikkossa. Nyt toinen viikko putkeen 0-tulos. (keskiarvo 700 grammaa per viikko)

Ei muutoksia

38 viikkoa terveellistä elämää (tämä on jo 25.03.2017 julkaistu fb-sivullani)

26,7 kiloa (38 viikkoa) viikon aikana putosi 700 grammaa.

Muutokset: Eilisessä Jokibaarin päiväkirja-karakoessa nautin kaksi (2) alkoholijuomaa sekä ravintolan pienin ruoka, eli Kebab-salatti.

Punnitukseni on ollut normaalisti maanantaina, mutta nyt lauantaina. KOSKA "Palle" esiintyy tänään Välibaarissa ja minulla vapaa vikkonloppu terveellisestä elämästä

 39 viikkoa terveellistä elämää

26,2 kiloa (39 viikkoa) viikon aikana NOUSUA 500 grammaa.

Muutoksia: Juustohampurilaisateria (la), Kebab-ateria (su), runsaasti alkoholia (la/su-yö), karkkipussi (ti), pääsiäisnamuja (ma,ti, to, pe & su).


 

40 viikkoa tervellistä elämää

26,7 kiloa (40 viikkoa) viikon aikana putosi 500 grammaa.

Muutokset: ei ruokailuissa. Mutta, jälleen kerran punnituspäivä muutos. useimmiten punnituspäiväni on ollut maanantaina. Tänään sunnuntaina on väälipäivä ja osallistun vaalivalvojaisiin. Ruokaa ja juomaa. Yömyöhään menee. Juhlitaan itseä tai muita.

Tämä päivä kysyy "selkärankaa" ja "mielen rauhaa". Ensikertalaisena vaikea ollut valmistautua tähän päivään. Tiedä mitä tulee vastaan

41 viikkoa terveellistä elämää

Olen pudottanut painoani 26,3 kiloa (41 viikkoa) tällä viikolla nousua 400 grammaa.

Muutokset: viikko siiten vaalivavojaisviinat (runsaaasti), eilen pääsiäslounas (runaasti).

Muuta: muutaman viikon ajan paino tempoillut ees/taas. No, nyt on 41 viikoa harjoittelua ruuan ja juoman kanssa. 25-30 vuoden tottumuksia on helvetin vaikea saada oikenemaan.

Tavoite: edelleen sielä huhtikuussa `19

42 viikkoa terveellisempää elämää

Olen pudottanut painoani26,2 kiloa (42 viikkoa)  viikko tiputus 100 grammaa.

Muutokset: Ei

Muuta: Kuukaudenajan paino tempoillut ees/taas. No, nyt on 42 viikoa harjoittelua ruuan ja juoman kanssa. 25-30 vuoden tottumuksia on helvetin vaikea saada oikenemaan.

Tavoite: edelleen sielä huhtikuussa `19


 

maanantai, 1. toukokuu 2017

terveellistä elämää 43 viikkoa

Olen pudottanut painoani 26,6 kiloa (43 viikkoa) viikko tiputus 400 grammaa.

Muutokset: Alkoholia viime la/su.

Muuta: Yhdentoista viikon aikana paino tempoillut ees/taas. No, nyt on 43 viikoa harjoittelua ruuan ja juoman kanssa. 25-30 vuoden tottumuksia on helvetin vaikea saada oikenemaan.

(tilastoniilo, tämä on itselle etupäässä, muistutus minulle, ei tarvitse "ymmärtää": viikko32 24,6kg viikko33 25,4kg viikko34 25,7kg viikko35/36/37 26,0kg viikko38 26,7kg viikko39 26,2 (kilo määrät pudotus 0-viikosta lukien, viikko 1 oli 19.07.2016)

Tavoite: edelleen sielä huhtikuussa `19


 

maanantai, 8. toukokuu 2017

44 viikkoa terveelllisenpää elämää

Olen pudottanut painoani 27,0 kiloa (44 viikkoa) viikko tiputus 400 grammaa. (keskiarvo 610 grammaa per viikkoa)

Muutokset: Ei

Muuta: 9 viikkoa lasku/pudotus veivaus on loppunut, nyt on kahden (2) viikon pudotusputki. :)

Muuta2: Olen pidentänyt sauvakävely lenkkiä "Sääksin purulle", se on noin mailin mittainen. Kaksi mäkeä, ylä- ja alamäki, sekä se "metsä-kuntosali". Olen 43 viikkoa tehnyt noin 4-5 viiteen kävelylenkkiä viikottain. Nyt on matka nousi, en vieläkään täytä sitä THL:än suositusta. "puoli tuntia hengästyttävää kävelyä, joka päivä". Tällä suositus on muistaakseni minimi.

Tavoite: edelleen sielä huhtikuussa `19

45 viikkoa terveellistä elämää

En käynyt vaakalla lainkaan. Syy lauantaina ja sunnuntaina otin alkoholia.

46 viikkoa mukamas terveellistä elämää

26,5 kiloa. (46 viikkoa)
viime viikolla en käynyt vaa-alla, nousua kahden viikon aikan 500 grammaa.
muutokset: 2 perättäistä alkoholi-lauantaita


 

lauantai, 27. toukokuu 2017

47 viikkoa terveellisempää elämää

Olen pudottanut painoani 27,5 kiloa 47 viikkossa. Viikko pudotus 1 kilo (keskiarvo 590 grammaa per viikko)
muutokset: minimaalisen vähän liikuntaa, punnitus tänään lauantaina (yleensä vasta maantaisin)

48 viikkoa terveellisempää elämää

painoni on pudonnut 27,2 kiloa 48 viikkossa. Viikon aikana painoni kylläkin nousi 300 grammaa.

Muutokset tällä viikola: Runsaasti alkoholia kesäisissä juhlissa ja niiden jatkoilla.

Tilastoniilo osio: tuo 27,2 kiloa on 19,9% lähtöpainosta. Eli piirua vaille viidennes on pudonnut. Keskiarvo 570 grammaa per viikko

Tavoitteeni on edelleen huhtikuussa 2019

49 viikkoa terveellisempää elämää

painoni on pudonnut 27,6 kiloa (49 viikkossa). Viikon aikana painon putosi 400 grammaa

Muutokset tällä viikolla: punnitus ollut yleensä maantaina, nyt kaksi päivää aikaisemmin, lauantaina. Syy; Taas "joutuu" syntymäpäiville :) ja tietäähän tuon miten siellä käy

Tilastoniilo osio: tuo 27,6 kiloa on 20,19% lähtöpainosta. Eli piirua yli viidennes on pudonnut. Keskiarvo 560 grammaa per viikko

Tavoitteeni on edelleen huhtikuussa 2019

50 viikkoa terveellisempää elämää

Painoni on pudonnut 28,3 kiloa (50 viikossa). Viikon aikana painon putosi 700 grammaa

Muutokset kuluneella viikolla: viime launtaina alkoholia.

Tilastoniilo osio: tuo 28,3 kiloa on 20,70% lähtöpainosta. Eli piirua yli viidennes on pudonnut. Keskiarvo 566 grammaa per viikko

Tavoitteeni on edelleen huhtikuussa 2019

51 viikkoa terveellisempää elämää

Painoni on pudonnut tasan 28 kiloa 51 viikkossa ei pudotusta, vaan nousua 300 grammaa

Ei muutoksia.
Tavoitteeni edelleen huhtikuussa 19

Viikkoa vaille vuosi. Jossain kohtaa olen mennyt sekaisin viikko laskuissa. Nyt vasta viikko51

Olen pudottanut painoani 28,2 kiloa (viikkoa vaille vuosi) viikon tiputus 200 grammaa.

Ei muutoksia syömisessä tai juomisessa.

MUU HUOMIO: minulla on näitä kirjoittaessa "viikot sekaisin". Olen jossain aikaisemmassa kirjoituksessa "hypännyt" yhden viikon yli. Ensi viikon maanantaina on päivää vaille vuosi ruokaterapeutilla käynnistä. Nyt on menossa viikko 51.

Vuosi takana terveellisempää elämää

olen pudottanut painoani 26,8 kiloa vuoden aikana. Aloitin 11.07.2016
lähtöpainoni oli 136,7 tänään 109,9.
BMI oli 50,7 tänään 40,86

Kommentti BMI:stä yli 40 on sairaalloinen lihavuus, BMI 39,99 on merkittävä lihavuus. Sitä rajaa kohti. Josko tulevan vuoden aikana pääsi alle BMI 35