150 g Lleivontamargariinia
1 1/2 dl Sokeria
2 Kkananmunaa
2 1/2 dl Vehnäjauhoja
3/4 dl kaurahiutaleita
1 tl Lleivinjauhetta
  Täyte
1 tlk (200 g) kermaviiliä
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
2 tl Pirkka vanilliinisokeria
5 dl Itse poimittuja. mustikoitai
   
 
Ota rasva ja munat huoneenlämpöön lämpenemään. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään kulhossa vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos nopeasti taikinaan.
Vaihe 2
Levitä taikina piirakkavuoan (halk. 27 cm) pohjalle ja reunoille. Paista piirakkapohjaa 200 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
Vaihe 3
Valmista sillä aikaa täyte. Sekoita kermaviilin joukkoon muna, sokeri ja vanilliinisokeri. Levitä täyte puolikypsän piirakkapohjan päälle. Ripottele pinnalle marjat. Paista edelleen noin 15 minuuttia.

Ohjeena pirkka-netti sivuston ohje kuitenkin muokattuna, tämä on se ohje jonka lupasin tehdä.

Piirakan nimi  tulee siitä kun itse poimituista mustikoista ei saa täydellisesti pois lehtiä sekä muita roskia.

Syö korkeintaan yksi (1) pala päivässä. tarjoa myös ystäville sukulaisiile, naapureille sekä muille kylän miehillä.