Toissa viikon perjantaina ostin Edam juusto-kimpaleen, (Onkohan se valmis palanen 350-400 grammaa).

Reilun viikon aikana olen juustosta syönyt pari kertaa. Tänä aamuna kun katsoin juustoa, se näytti surulliselta.

Päätin  raastaa sen kohta vanhaksi menevän juuston ,jos saisin sen kulumaan ruuan yhteydessä. Eikä kallista juustoa tarvitse heitää pois.

Ensin vähän taustaa taas, mulla on tarkat ruokailu ajat.

-Aamiainen 06.30

-Lounas 12.00

-"Ilta-pala" kelllo 17.00

Lisäksi aamiaisen ja lounaan välissä syön hedelmän, toisen hedelmän 12.00-17.00 välissä sekä 17.00-21.00 kolmannen hedelmän. Tälläistä ruoka-aika taulua olen noudattanut syksystä 2009.

Palaan nyt siihen jääkaappi asiaan. Hukkaan heittetty ruoka on hukaan heitettyä rahaa.Hukkaan heitetty ruokaa ei saisi tulla lainkaan. Kotona pystyy tämän välttämään kun suunnitelee etu käteen ruuoat sekä mahdollisesti kohta huonoksi menevät ruuat hyödyntää jollain toisella tapaa

Olen ollut kauan ravintoloissa töissä, salissa ja keittiössä. Ravintoloissa hyvällä suunittelullakaan ei pysty välttämään pois heitettyä ruokaa.

Esimerkiksi kouluissa ja muissa julkisissa "ruokaloissa" ruokaa täytyy valmistaa aina tietty määrä. Sillä varmistetaan että kaikki saa ruokaa varmasti.

Kuitenkin kouluissa saattaa tulla yllättäviä poissa oloja joihin ei osata varauta. Flunssa kautena isoissa koiluissa saataa olla poissa olioiden määrä 50-75 "asiakasta".

Kuitenkin keittöhenkilö kunta on varautunut tiettyyn määrään ja kun osa koulusta ruokaileekin kotona ja keittiöt eivät saa hyödyntää ruokaa seuraavana päiväni niin valmistettu ruoka menee kaatopaikalle.

Esimerkiksi tällä viime ja tällä viikolla syönyt "vanhoja" ruokia.

-Viime viikolla tein lihapullia, kahdesti söin lihapulla+peruna lounasta. Loput 4 lihapullaa jotka jäi yli käytin leivän päällä siivuina 4 eri päivänä.

-Kasvispihvejä tein perjantaina, söin niitä lounaana perjantaina sekä lauantaina, muistaakseni.

-Eilen tein bataatti muussia, sitä söin kana soosin kera. Kanasoosia söin sunnuntaina+ maanantaina. Sunnntaina lisäkkeenä keiti pernunoita, maanantaina bataattimuussia.

Tänään söin loput kasvispihvit sekä eilistä bataattimuussia sekä "itse" tehtyä juusto-raastetta.

Tunne jääkaappisi sisältö niin hyvin ettei ruokaa tarvitse heitää pois, tai valmista vain yksi (1) annnos kerralaan. Vältä valmis-ruokia.

Lisäksi hyödynnän paikallisen kaupan tarjouksia, en käytä  mainostettuja tyrkky-tarjouksia vaan niitä jotka ovat -30%

Olen kuluvan kuukauden aikana ostanut -30% tarjouksesta kalaa,kanaa,lihaa,leipää (en käytä lainkaan valeaa leipää, sitä saisi joka päivä, mutta mä en käytä)