Lempäälän pitkäaikainen kunnanvaltuutettu, opettaja Hannu Lehikoinen on kuollut.

61-vuotias Lehikoinen toimi kunnallisissa luottamustehtävissä yli 30 vuotta. Lempäälän kunnanvaltuustoon hänet valittiin ensimmäisen kerran vuonna 1997. Hän oli vasemmistoliiton kunnanvaltuutettu ja kuluvalla valtuustokaudella myös kunnanhallituksen jäsen. Hän korosti toiminnassaan eritoten oikeudenmukaisuutta, ihmisten tasavertaista kohtelua ja heikommista huolehtimista.

Lehikoisen pitkäaikainen kollega, Lempäälän Sääksjärven koulun historian ja yhteiskuntaopin opettaja Ilkka Asikainen luonnehtii työtoveriaan ja ystäväänsä ihmiseksi, joka uskalsi ilmaista mielipiteensä.

–Moni meistä jää varmasti kaipaamaan Hannun kanssa käytyjä värikkäitäkin keskusteluja päivänpolitiikasta ja yhteiskunnallisista asioista. Hän oli pidetty ja auttavainen kollega.

 

Lehikoinen itse luonnehtii vaalisivuillaan itseään näin:

–En ole pahuuttani äkäinen. Epäoikeudenmukaisuus vain kiukuttaa ja vaatii toimimaan. Minun on vaikea toimia päätöksissäni vastoin moraalisia näkemyksiäni. Siksi saatan joskus olla jopa inhottavan itsepintainen puolustaessani näkemyksiäni lain – ja oikeudenmukaisuuden toteutumisesta.