Kun ihmisen tuntee vain median kautta hänestä välittyy yksipuolinen kuva.

Monia taitelijoita,urheilijoita palvotaan tai halveksutaan median välittämien kuvien perusteella.

Muutamia taitelijoita,urheilijoita on jotka antavat vähän haasttateluita työnsä ulkopuoleta, ellei lainkaan.

Muistaakseni urhelija suuruus Paavo Nurmi oli tälläinen joka antoi vähän haastatteluita, urheilijoista ehkäpä Matti Nykänen edustaa toista päätä.

Myönnän kyllä että Nurmen aikainen media on erilainen kuin Nykäsen aikainen media.

Mutta kuitenkin tuntuu että joskus Matti Nykänen itse hakeutuu julkisuuteen, toisaalta tuntuu median hakeavan "lausuntoa" Nykäseltä asiaan kuin asiaan.

Paavo Nurmea on pidetty suurena voittajana, isänmaalisena. Nyt kun yhtsenäiskulttuuri on kadonuut Paavo Nurmen asema on asettunut inhimillisempään.asemaan.

Pidän yhtenäiskulttuurin rapautumista erittäin huonona asiana, mutta siitä ei seuraa pelkästään huonona asiana. Perinteinen juttu on kolikon monet puolet.

Eilen uutisoitiin entisen hiitäjän Mikka Myllylän kuolema. Poliisin kertoman mukaan kuolemaan ei liity rikosta, mutta syy tutkitaan.

Kuolinsyyhän tutkitaan aina.

Mika Myllylän kuolinsyy voi olla vaikka mikä. Sairauskohtaus, itsemurha, tapaturma.

Syy saattaa jäädä hämärän peittoon tutkinnallisista syistä tai  sukulaiset saattavat kunnioitaa vainajan muistoa eivätkä halua tietoa julkisuuteen.

Vaikka Myllylän elämä oli julkinen, hänen kuolemansa ei välttämättä kuulu "meille" ulkopuolisille.

Vuosia sitten kuulin radiosta lääkärin haastattelun joka muistaakseni oli sitä mieltä että suomessa tehdään vanhojen ihmisten kuoleman kohdalla liian usein kuolinsyy tutkimus.

Musiataakseni hän sanoi myös että vanhuuteen kuoleminen ei ole mahdollista suomessa, vaan vaaditaan jonkn tarkka kuolin syy.

Lääkärin mielestä vanhojen ihmisten kuolema usein ei ole yksiselitteinen.

Olen monessa asiassa hänen kansaaan samaa mieltä, valitettavasti en muista enää lääkärin nimeä.

Palatakseni Mika Myllylän kuolemaan, jos se on itsemurha. En tunne  Myllylää lainkaan

Jos hän on päätynyt tälläiseen äärinmäiseen tekoon siinäkin syyt voivat olla monenlaiset. Hiihtouran ikävä päätös vuonna 2001, jokin perhe elämän tragedia tai hänellä on ilmennyt jokin vakava sairaus.

Tämähän kaikki on pelkkää jossittelua, akateemista puuhastelua, vaikkei ihmistä ole vielä haudattu tai edes tutkittu.

Eikä asia kuulukkaan mulle, toistaalta en halua tietää. Ulkopuolistin ei tarvitse tietää kaikkea käänteitä.

Yhdeltä kantilta olen sitä mieltä että suomalaiset nostavat taiteilijan, urheilijan liian helposti jalustalle, josta taiteilija,urheilija tuupataan heti alas kun ilmenee vastoinkäymisiä.

Tälläinen jalustalle nosto tapahtui jääkiekko maajoukueen voittaessa maailmanmestaruuden, ja alas tiputtaminen alkoi ennen kun koko joukkue oli edes kunnolla laskeutunut lentokoneesta.

Mika Myllylä ei voinut pelkästään pärjätä vilpillisen keinoin sillä tasolla jolla pärjäsi. Taiteiilijalla, urheilijalla pitää olla l myös ahjakkuutta, harjoittelu motivaatiota.

Pelkkä doping ei riitä loistavaan taiteiluun, urheiluun.

Ihminen itse päättää miten elää,kuolee. Yhteisön paine on usein positiivinen asia,

Mutta kun 10 vuotta "puukkoa väännetään" selässä sellainen voi ajaa vahvimmankin ihmisen äärinmäisiin tekoihin. Tämähän on Myllylän kohdalla jossttelua.

Anteeksi kirjoitus virheet, myös pyydän anteeksi mahdollisia asia virheitä.