Norjassa tapahtunut kauhea, järkyttävä ampuma välikohtaus.

Pohjoispainen "lintukoto" on kuulemma lakannut olemasta, minulle lintukoto lakkasi olemasta kun ruotsin pääministeri Olof Palme surmattiin 80-luvun puolivälissä.

Jälkiviisaana sanoisin tähähän on 25 vuotta odotettu. Kukaa ei halua pelätä kun kävelee kaupungilla.

Jos pitää paikkansa median väitteet että norjalais-ampujan halunneen tuhota norjalaisen vasemmisto puolueen nuoriso-osaston. Sellaisella voi olla vaikutuksia myös suomalaisiin nuoriin.

Tämä viikko on ollut muutenkin kuoleman viikko. Torstaina pitkäaikainen toimittaja Erkki Toivanen kuoli, perjantaina traaginen norjan ampumis-tapaus, lauantaina uutinen että pop-laulaja Amy Winehouse kuoli.

Näitähän ei voi verrata keskenään. Toivanen arvostettu toimittaja, norjassa "hullun tekosia", Winehouse sotki oman elämänsä, kaiki kolme tapausra erilaisia.

Erkki Toivanen oli syntynyt 18.05.1938 teki pitkän uran Yleisradiossa. Arvostan hänen pitkää uraansa sekä kulttuuri-töitään. Hän arvosteli 2008 haastattelussa 70-luvun taistolaisia nuoria, miksi kaivella vanhoja asioita,

Amy Winehouse oli kuollessaan 27-vuotias. Populääri kulttuurissa tähähän on "tunnettu" kuolin-ilä, miltei jopa "legendan" tekijä.

Täytyy muistaa että legenda- sekä klassikko-sanat ovat kärsineet inflaation. Miltei kaikki on legendaa tai klasikkoa, valitettavasti.

Wikipedista tarkistin tämän 27-vuotiaiden kuolleiden makaaberin listan. (siellä oli 14 henkilöä, jotka kaikki olisivat kuolleet 27-vuotiaana)

Puolet "porukasta" oli sellaisia joita en tunnistanut, mutta sehän kertoo minusta ei lastan henkilöistä.

Seuraavana lista (suluissa tunsinko)

-Dave Alexander

-Kurt Cobain (Nirvana-yhtye)

-Peter Ham

-Jimi Hendrix (Kitaristi)

-Brian Jones (olikos tää Rolling Stones-mies)

-Janis Joplin (blues-rock-laulaja, mulle legendaarinen laulaja)

Jim Morrison (Doors-laulja)

-Kristen Plaff

-Gary Thain ( Uriah Heep??)

-Mia Zapata

-Robert Johnson

-Alan Wilson

-Helmut Köhler

-Amy Winehouse