En ole ollut liikunnallinen ihminen. En ennen 40-vuotispäivääni juurikaan pohtinut mitä syön tai juon. 40 täytettyäni olin lääkärintarkastuksessa. Olin reilusti ylipainoinen, join aivan liikaa alkoholia, en liikkunut juuri mitään, lisäksi sain diagnoosin lievästä masennuksesta. Nämä seikat herättivät, aloitin jonkinlaisen muutoksen elämässäni. Lähtötasoni oli nolla , jopa miinuksen puolella.

Vähensin alkoholinjuontia, aloin pitämään ruokapäiväkirjaa, vähensin lihansyöntiä, aloitin liikkumaan, ainakin pikkuisen. Muutamassa vuodessa painoni tippui reilusti. Lievä masennukseni ei ollut enää kokoajan läsnä.

Aluksi minulla oli paljon tavoitteita, kuten, ”muutan elämäni yhdellä rysäyksellä, kerralla kuntoon”. Silloin olin varma että onnistus.

Nyt 12 vuotta myöhemmin, painoni ei enää tipu, juon joskus alkoholia, liikun edelleen pikkuisen. Vaikka tavoitteeni, unelmani eivät täyttyneet. Elän silti täysipainoista elämää.

Tavoitteeni ja unelmani ovat muuttuneet. Jos ihmismielessä on olemassa, ”onnellisuustila”. Aion pyrkiä kohti terveellisempiä elämäntapoja ja kohti onnellisuutta.

Näistä aiheista aion kirjoittaa tulevaisuudessa, tässä blogissa