Hallasuon makaa pimeässä. Hän muistaa juoseensa ulkona vanhainkohdin hoitajia pakoon. Nenästä valuu verta. Hoitajat ovat varmasti lyöneet häntä. Äänet täyttävän pään. Ne ovat tyksitötulta. Räikeä valokiila osuu Hallasuota silmiin. Hän lyö valokiilaa ja taskulamppu lennähtää Tuomaan kädestä. Taskulamppu pommii ympäriinsä. Hallasuo makaa panssarivaunussa. Tuomas molottoo jotakin. Se kuulostaa ranskalta.

                                            -Puhu suomea sitä me molemmat osataan! Hallasuo ärähtää ja nousee istumaan. Makuulla hän ei huomannut panssarivaunun liikkumista. Jylinä ja pauke vain kovenee. Tuomas konttaa ja saa taskulampun käsiinsä. Taas hän sohottaa Hallasuota silmiin valokiilalla.

                                            -Meidän tupakit ja viinat on kadoksissa! Tuomas rahisee kuin 20-luvun sellofaanilevy. Hallasuo nousee ylös, kuitenkin lyöden päänsä. Taas Hallasuo on selällään. Nyt  verta vuotaa otsastakin. Panssarivau pysähtyy ja Hallasuon on helppo nousta ylös. Äänet vaimenvat. Tuomaalla näyttää olevan kiire. Ennen kuin Hallasuo ehtii kissaa sanoa on Tuomas jo ulosmeno luukulla. Luukku pitää kimeää kirskuna kun Tuomas aukaisee sen. Hallasuon toljottaessa Tuomaan jalat vilahtavat ja ulkoa solahtaa auringoon valoa ja kuumuutta. Ulkoa kuuluu huuota ja ammuntaa. Hallasuo pelkää. Hän haluaisi mennä ulos. Pelko on kuitenkin liian voimakasta. Hän istahtaa takaisin panssarivaunun lattialle. Sitten kuuluu taas Tuomaan ilonen huuto

                                            -Me ollaan perillä!  Epävarmasti Hallasuo kipuaa ulos panssarivaunusta. Kuumassa auringonpaisteessa Hallasuo huomaa vaatteensa. Erityisesti häntä pistää silmään Tuomaan vaatetus. Tuomaalla on sotamarsalkan asepuku, ja Hallasuolla ranskalaisen sotamiehen puku. Hallasuo hypähtää vaunun päältä. Hallasuo katselee maisemia. Hän ei tiedä missä he ovat. Metsä näyttää tavalliselta sekametseltä. Hallasuo ei ymmärä miten he ovat tulleet tänne. Ainuttakaam puuta ei kaatunut. Panssarivaunu jättämiä jälkiä ei näy lainkaan. Panssarivaunun hän tunnistaa. Se on Hotckiss H-39. Ranskalaisten valmistama vaunu. Ristiriita on liian raju Hallasuon päähän mahtuvaksi. Hän käy makuulle, jospa se helpottaisi verenvuotoa.