Viime viikolla Yleisradion radiouutisissa tai muussa radion ajankohtaisohjelmassa oli lyhyt maininta Ruotsin tasa-arvoistumisesta, uutinen meni jotenkin näin ”Ruotsissa ollaan poistamassa miesten ja naisten vessat, päätöksen mukaisesti vuoden loppuun mennessä kaikki yleisetvessat ovat yhteisiä”. Tämä nykyinen pätkähallitus voisi harkita myös tässä asiassa Ruotsin mallia ja ehdotankin seuraavaa.

                      Poistamme vessojen ovista kyltit, jotka viittaavat sukupuoleen. Samalla kerralla poistamme myös invalidivessoista kyltit, jotka viittaavat vammaisuuteen. Eihän kukaan normaali vessan käyttäjä halua leimautua invalidiksi tai vammaiseksi. Näin olemme ottaneet reippaan askeleen kohti tasa-arvoista virtsaamista.

                      Vanhemmat miehet, sellaiset miehet, jotka ovat käyneet armeijan, muistanevat varuskuntien ovettomat vessat. Sittemmin maailman ensinmäinen naispuolustusministeri asennutti varuskuntien vessoihin ovet. Ehkäpä on hyvä ettemme poista vessoista ovia, sillä sellainen saattaisi olla inhottavaa.

                      Vessoista ei kannata kuitenkaan poistaa pisuaareja, rintaruokinta pisteitä ja vaipan vaihto pistettä eli vauvojen hoitopöytää. Siten miehetkin pisuaarilla käydessään näkevät miten lapsia hoidetaan ja ruokitaan.

                      Nyt kun olemme tasa-arvoistaneet maailmaa vessojen kohdalta, voisimme tasa-arvoistaa myös vaatekauppojen sovituskopit. Ei ole mitään syytä pysyä vanha kantaisessa sovituskopeissa, jossa on eri kopit miehille ja naisille. Tasa-arvoinen maailma vaatii myös sukupuoli neutraaleja sovituskoppeja. Siellä siten karvaiset miehet pitkissä kalsareissaan huutelevat vaimoilleen  ”nää farkut ei mee kiinni”, kun viereisessä kopissa karvattomat naiset testaavat tarjousliivejään.

                      Entäpä sitten kotitaloudesta tutut Mehu-Maija ja Kylmä-Kalle? Miten nämä termit muutetaan tasa-arvoisiksi? Miten olisi Kylmä-Kaija? Tai Mehu-Mikko?