Ajatteletko koskaan sanontojen etymologiaa.

Olen kuullut seuraavista lauseista tälläiset tarinat, en väitä näitä tosiksi.

"Torstai on toivoa täynnä" Suomessa aikojen alussa torstai oli palvelus väen vapaa päivä, ja viihdettä oli usein tarjolla torstaisin. Joten kaikki sen aikaiset sinkut,piiat,poika-miehet ja perä-kammarin-pojat olivat torstain liikkeellä että josko pääsisi saatille tai joku saattaisi.

"Naiset ensin"  Englannissa aikojen alussa oli vanha kuningas, hänellä oli monta kruunun perijää. Jonkinlainen "kapinallis ryhmä" ampui jousi-pyssyillä linnan ulko-ovesta ulos tulleista kruunun perillisen, tai pari.  Kunkku antoi mahti käskyn, kun kruunun perijä menee ulos, niin silloin "vähempi arvoinen" hovi-neito kulkee ovesta ensin, ja niin ehkä syntyi naiset ensin.

 

"Perjantai 13 epäonnen päivä" Saksassa kuulemma syntyi perjantaina  13.12 vuonna 1313 perheeseen 13 lapsi, 12 muuta oli kuollut nuorena. Lapsen ollessa 13 vuotias hänen vanhemansa kuoli. Tyyppi oli 13 kertaa naimissa. Tuhat kolme-sataa-luvulla hän oli jonkinlainen "yrittäjä" ja teki 13 konkurssia. ja hän kuulemma kuoli 31 vuotiaana (13 nurin perin) perjantaina 13 päivänä. kuolin vuosi olisi silloin 1344. enpä tiedä