perjantai, 19. elokuu 2016

Palmusunnuntailounas (julkaistu myös aikaisemmin, tämä on muokattu)

Palmusunnutailounas (sisätää tuotesijoittelua)

 

Alkuruoka:

Tomaattiaurajuustokeitto,pinnalla valkosipulikynsi.

Annos valmistettu tänään. Tomaatit keitetty lyhyessä vedessä. Keittämisen aikana lisätty kermaa, suolaa, ja rouhepippuria. Keittämisen jälkeen liemi soseutettu ja jäähdytetty huoneen lämpöiseksi.

Tomaatit Leinosen kauppapuutarhasta, aurajuusto Elorado. Valkosipuli on Tero Koivusen kasvattama Nekalan siirtolapuutarhansa tontilla kesällä 2012. Kerma Valio, suola ja rouhepippuri Meira

Annos tarjoillaan Leningralaisen posliinitehtaan valmistamalla keittolautaselta. Keittolautanen valmistettu vuonna 1956. Keittolautanen on ainut kappale. Keittolautasen reunassa kulkee punainen viiva, jonka katkaisee neuvostoliiton lipun tunnukset, sirppi ja vasara. Lautanen pitää asetella siten että sirppi on vasemalla ja vasara oikealla puolella syöjän silmin katsottuna.

Juomana annoksen kanssa Hartwallin Orginal Wishyä jäiden kera. Tarjoilulasina 2,5 desin Minskiläisen lasitehtaan perusjuomalasita, juomalasin pohjassa vuosiluku 1963. Kuviona lasissa jonkinlainen vuorijono. Minskiläisiä juomalaseja on kuusi. Kolme mulla, kolme siskolla.

Pääruoka:

Paistettu sekä leivetty ahven, lisäkkeenä muusia. Leivitin ensin kalan munalla sekä korppujauholla. Paistoin ahvenen panulla pienessä voissa. Muna on hankittu Kosti Rauharannan kanalasta, korppujauhot myllyn paras. Muusi itsetehtynä oikesta perunoista. Perunat noudettu vanhempien kellarista aamulla. Keittämisen jälkeen perunasoseen on lisätty kermaa, suolaa, rouhepippuria. Kerma Valio, suolat ja pippurit Meira. Perunasose on valmistukseen jälkeen pursottimen lävitse pursotettu lautaselle leivitetyn sekä paistetut ahvenen viereen. Ahvenen päällä persiljan puska. Muusin koristeena Salvian lehti. Persilija ja Salvian Meiran yrttitarhasta, joka sijaitsee Eka-marketissa.

Annos on aseteltu lautasella, joka on hankittu Budabestiläiseltä kirpputorilta keväällä 1989. Lautasia ostettiin meljä. Mutta erään humalaisten riidan jälkeen, lautasia jäi jäljellä yksi. Lautasessa kuviona suuteleva pariskunta.

Ruokajuomana ahvenen ja muusin kanssa Espanjalaista Punkkua Campo Viejo, hankittu Alkosta. Punkku tarjoillaan lasista jonka Laura-Mummoni antoin tekijälle synttärilahjaksi huhtikuussa 1987. Laseja sain kuusi kappaletta. Niitä kuutta lasia siskoni lainasi seuraavana vuonna juhliinnsa, vain yksi lasi tuli yhjänä takaisin. Sisko löysi niistä pippaloista aviomiehen, mulle tarjotiin sirpaleita.

Jälkiruoka:

Mustikka-Vadelmakiisseli, jonka pinalla kermavaahtoa. Kahvia sekä Brändyä. Kermavaahdon päällä puolikas mansikka.

Mustikat olen kerännyt itse. Vadelmat ja mansikka Pakkas-Marja oy:n tuottamia. Kiisseli ja kermavaahto itse tehty. Kahvin jauhanut Saludo, brändy Gold Napoleon Vsop-bärndyä.

Kiisseliannos on Iitalan lasitehtaalta hankitussa värivirheelisessä jälkiruoka kipossa. Hankinta vuotta en muista. Kahvikuppi on voitettu Tammelan torin vaaliarpajaista vuonna `77. Arvan hinta oli 50 penniä. Punaisessa kahvikupissa lukee ÄÄNESTÄ JAAKKO TUOMI EDUSKUNTAAN , SKDL ,89. Jaakko Tuomi vaarin mukaan oli viimeinen rehellinen politikko. Tuomi sai vuoden `78 vaaleissa vaarin mukaan 144 ääntä. Ei päässyt eduskuntaan.

Brndy juodaan konjakkilasista jonka olen varastunut Vanha Posti nimisestä ravintolasta, joskuus 90-luvulla.

 

Jälkikirjoitus:

Ruokailun jälkeen tekijä tiskaa astiat. Siivoaa keittiön tarkoin. Ruokien tähteen tekijä laittaa omiin rasioihinsa ja jääkaappin. Kaiken tämän lomassa tekijä juo punkun loppuun. Valmistus, syönti ja jälkien siivous Operation jälkeen tekijä kaataa ison lasin brändyä, juoden sen pohjanmaan kautta.

Nyt tekijä on valmis. Hän pukee ulkovaatteet yllensä. Kävelee läheiselle junaraiteelle. Jääden odottamaan Tampereelta lähtenyttä junaa. Tekijä tiettää että vetutin on valmistanut Valmet, vaunut on tilattu Italiasta. Junan tulo kestää 6 minuuttia

Kommentit

Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Ladataan...
  • Kuvia