Kesällä on vähän uutisia. Suomii on kuulunut vuodesta 1995 Euroopan unioniin (muistaakseni).

Täällä pohjolan perukoilla on ihmetelty euroopan unionin ihmeellisyyksiä. Osa porukasta luulee että laki-ehdotus on sama kuin täysimääräinen laki.

Suomen päättäjät valitettavasti ovat olleet etukenossa ja vahvistaneet EU-lait ripeästi, liiankin ripeästi.

Kuuluisin näistä ihme-laista on ollut "suora-kurkku"-laki, en ole varma mitä se tarkoitaa, mutta eikös se tarkoittanut jotain sellaista että "tietyn suora ja tietyn pitkä kurkku" on ykkösluokan kurkku eikä sitä saa myydä ulkomailla, alamittaiset ja väärän malliset kurkut piti myydä kotimaassa, vai????

Yksi laki mitä itse olen ihmetellyt on se rekkojen pituus & leveys-laki  johon kaiketi annettiin 10-15 vuoden siirtymä aika. Sitten kun oli puoli vuotta aikaa "väsätä" rekka lain vaatimiin mittoihin alkoi "hirveä" marina ettei kukaan osannut valmistautua tälläiseen "turhaan" lakiin.

Nyt jossain maakunnan verottaja on keksinyt itselleen "kesä-työtä" ja päättänyt ruveta verottamaan pullon kerääjiä. Halpaan on mennyt myös joku kesä-toimittaja kuka uutisoi tämän pullon keräys-lain. Minäpä jatkan, rupean kansalais tottelemattomuuteen enkä aoi ilmoittaa pullon-keräs tulojani, toinen vaihtoehto olisi että aion kytätä pullon kerääjiä ja kavaltaa heidät verottajalle :)

Kesä-uutisena voitaisiin perustaa PRO-VIHTA-liike joka vaatisi EU:lta säädöksiä vihdan varalle, ja säädöksissä olisi tälläisiä "pykäliä"

1) Vihdan nimi on Vihta tai vasta riippuen maakunnan käyttämästä nimistä. Vihta tai vasta-nimiä ei saa käyttää suomen ulkopuolella.

1.1) Jos käyttää vihdan tai vastan nimeä väärin, käyttöä ei saa arvostella saunassa tahi pukuhuoneessa.

2) Jos vihta on valmistettu muualla kuin suomessa sitä ei saa tuoda suomeen.

2.1) suomalainen saa käyttää ulkomalaista vihtaa vain työ-komennuksilla, ulkomaan lomalla tahi äärinmäisessä hädässä. Lupa ulkomalaisen vihdan käyttöön pitää anoa kahta viikoa aiemin vihta sekä sauna ministeriöltä.

3) Vihdan pitää painaa tuoreena tietyn verran, lapsille pienempi vihta. Jos vihta on liian kevyt se pitää lähettää Ruotsiin.

4) Pakaste vihtaa saa käytää ainostaan talvella, jos käyttää kesällä pakaste-vihtaa rangaistuksena 1-2 viikon vihdan käyttö kielto. Myös pakaste-vihdan käyttöön pitää anoa lupa edelle mainitusta ministeriöstä

5) Kuivattu vihtaa saa käyttää kesät-talvet, mutta jos tuore vihta on saatavissa silloin ei saa käyttää kuivattu-vihtaa.

6) Vihdan saa sitoa seuraavilla sidonta-välineillä (luonnon materiaali, kumilenkki, kotimaisella narulla, nippu-siteellä)

6.1) Jos vihta on sidottu sitojan mielestä väärällä sidonta-välineellä, sitomis tapaa ei saa arvostella saunassa tahi pukuhuoneessa.

7) Pakollinen Vihdan käyttö kurssi. yli 65 vuotiaat vapautetaan vihta-kurssista vain jos pystyy osoittamaan että on käyttänyt vihtaa vähintään 99% elämästään sekä erillisellä vihdan-hallinta näyteellä, (vaaditaan vähintään kolme todistajaa, youtube-video ei käy todisteena)

Oiken hauskaa kesää kaikille.